Répcelak

2013.06.23. 11:07

Sajtos lepény a nyerő

Chlebikné Tóth Szabina sajtos lepényét találta a legízletesebbnek a Répcelaki Fesztiválon először megrendezett sajtos sütik versenyének zsűrije.

Simon Erzsébet

Új elemmel is gazdagodott a Répcelaki fesztivál háromnapos rendezvénye. Először hirdették meg a sajtos sütik versenyét, mégpedig a polgármester, dr. Németh Kálmán javaslatára. A nevezők háromféle, előre megadott recept közül választhattak: mindegyikben szerepelt alkotórészként a város sajtüzemében készült nevezetes Medve sajt.

Chlebikné Tóth Szabina sajtos lepénye Áron fiának is nagyon ízlik (Fotó: Simon Erzsébet)

Harmadik helyezett lett Horváth Bianka, az ezüstérem Bernát Patríciát illette, míg a legízletesebbnek Chlebikné Tóth Szabina sajtos lepényét ítélte a zsűri. A fiatalasszony mestersége cukrász, most éppen gyesen van, és ezúttal nem édes-habos csodát, hanem sós harapnivalót készített. A recept szerint leveles tészta az alap, ez ugye lehet boltban vásárolt friss vagy fagyasztott, ám Szabina ezt is saját maga készítette a disznóöléskor félretett friss hájból. A tésztalapokat aztán a répcelaki sajtok mellett bacon szalonnával, sonkával, hagymával, gombával, tejföllel, tojással vegyített masszával töltötte meg, s halvány színűre megsütötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!