Répcelak

2013.07.30. 14:14

Beruházások a Répce mentén

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság újabb Európai Unió által finanszírozott pályázattal erősíti a térség vízgazdálkodását.

Halmágyi Miklós

A "Répce, Rábca menti területek, vizes élőhelyek helyreállítása, vízellátása" II. ütem - egy korábban megkezdett munka második, megvalósítási üteme, mely során az érintett élőhelyek helyreállítása, vízellátásának biztosítása történik.  

Az Új Széchenyi Terv keretében létrejövő beruházás a Répce menti és a Répcén át a Rábca menti hansági vizes élőhelyek megfelelő vízellátását szolgálja. A hosszú távon is jelentős, pozitív irányú változást hozó munka a lakosság és civil szervezetek bevonásával történik.

A tervezési és a konkrét kivitelezési szakaszban a környezet-, vízminőség- és természetvédelmi szempontok iránymutatóak. A jó minőségű élővíz mederben tartásával,  a megfelelő mederrendezéssel helyreállítható a Répce egykori természetes hidrológiai és ökológiai állapota. A beruházás elsősorban a Répce  GySM megyei szakaszát érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!