Répcelak

2013.12.22. 14:00

Új eszközt kaphatnak a répcelakiak

Répcelak - Egy hidraulikus feszítő-vágó berendezéssel és a kiegészítőivel gazdagodhat az Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Simon Erzsébet

Új, a mai kor igényeit kielégítő hidraulikus feszítő-vágó berendezés elnyerésére nyújtott be pályázatot a város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. Úgy vélték, szükségük lenne egy ilyen felszerelésre, mert a jelenleg használt eszköz már huszonöt éves. A szerkezetet a leggyakrabban közlekedési baleseteknél vetik be, a járművekbe beszorult személyek kiszabadításakor.

Répcelak a nagy forgalmú 86-os főút mentén fekszik, ahol számos baleset történt. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal méltányolta a kérést, és az elmúlt hetekben arról értesítette az egyesületet, hogy kilencmillió forint támogatásban részesülnek. Ez nagy öröm a tűzoltóknak, viszont az elnyert összeget csak az eszköz beszerzését követően fizetik ki számukra, mivel a pályázat utófinanszírozású.

Ezért azt kérte az egyesület az önkormányzati képviselő-testülettől, hogy ötmillió forintot előlegezzen meg visszatérítendő támogatás formájában. A fennmaradó négymillió forintot más forrásból fedezik a tűzoltók. A városatyák a legutóbbi testületi ülésen határoztak arról, hogy ily módon segítik az egyesületet. Bár az eszközpark bővül, az önkéntes személyi állomány gyarapítására tett kísérlet nem vezetett eredményre. Korábban az önkormányzati tűzoltóság amelynek tagjai megegyeznek az önkéntes egyesület tagjaival beszámolójában elhangzott, hogy mivel a nehéz munkáért nem jár pénz, nem jelentkezett senki önkéntes tűzoltónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!