Répcelak

2014.04.27. 13:50

A tánc világnapját ünnepelték a főtéren

Répcelak - A mozgásművészet számos műfajának képviselői mutatkoztak be szombaton a főtéren: a tánc világnapját ünnepelték.

Simon Erzsébet

A tánc világnapja 1982-ben került be az UNESCO nemzetközi világnapjai közé, azóta minden év április 29-én ünneplik meg szerte a világon. Azért erre a napra esett a választás, mert ez Jean-Georges Noverre, a 18. század táncvirtuózának születésnapja. Noverre francia származású tánc- és balettművész, illetve koreográfus volt. Könyvet adott ki a balett alapelveiről, és neki köszönhető, hogy a tánc valódi színházművészeti műfajjá nőtte ki magát. Újító törekvései a mai napig hatnak a klasszikus táncok alakulására.

Tánc világnapi rendezvény a kisváros főterén. Többek között a répcelaki Százszorszép hip-hop csoport is bemutatkozott. Fotó: MOK

Répcelakon is megünneplik évek óta a tánc világnapját. A művelődési ház előtti dísztér kitűnő helyszín a mozgásművészet különböző műfajainak bemutatására. Szombaton a néptáncosok mellett számos modern táncot művelő lépett fel. Vérpezsdítő latin táncok, kubai salsa, argentin tangó, swing, funky, hip-hop és show-tánc ritmusai késztették tapsra az egybegyűlteket. A közreműködők között láttuk vendégként a Platina Dance Táncstúdiót, az Energie Dance Team-et, a helyiek közül az óvodás és junior korcsoportú hip-hop táncosokat, és nem utolsósorban az Ümmögő együttest. Ahogy Weöres Sándor versében olvasható, a „testből font jelbeszéd" ezúttal is megigézte a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!