Répcelak

2014.07.20. 11:05

Megújul az egyik répcelaki iskola konyhája

Répcelak - Javában tart az iskolai vakáció, mégsem üres az intézmény. Különböző szakemberek vették birtokba a területet, ezúttal a konyha épületét. Teljeskörű rekonstrukciót végeztet ott az önkormányzat.

Simon Erzsébet

Bár a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény állami fenntartásba került, az ott található konyha üzemeltetése a városi önkormányzat feladata maradt. A konyha és a berendezése a kisebb felújítások és a folyamatos eszközbeszerzés ellenére is rekonstrukcióra szorul. A Répce-parti kisváros képviselőtestülete tavaly is és az idén is pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz, remélve, hogy kapnak némi támogatást a tervezett beruházáshoz. Azonban a sokszoros túljelentkezés miatt a répcelakiak számára nem született kedvező döntés, a pályázatuk eredménytelen maradt.

Az épület hőszigetelését végzi Kozonics Károly (a létrán), a segítői Tóth Tamás és Laczó Róbert. Fotó: Simon Erzsébet

– Az önkormányzat és személy szerint én is mindig a szívemen viseltem az iskola sorsát, a fejlesztésére mindig hangsúlyt helyeztünk – mondta dr. Németh Kálmán polgármester. – Miután szembesültünk a kétszeri eredménytelen pályázattal, úgy döntöttünk, hogy saját erőből megpróbálkozunk az elengedhetetlen felújítással. Közbeszerzési pályázatot írtunk ki. A beruházás 53 millió forinttal terheli meg a költségvetésünket. A legutóbbi testületi ülésen pedig úgy határoztunk, hogy még ötmillió forintot adunk új konyhai berendezésekre. Augusztus 20-ára kell befejezni a munkákat, hogy a szeptemberi tanévkezdés zavartalan legyen.

Az épületet teljesen birtokba vették a munkások. Kívül a falakat hőszigetelik éppen, belül a burkolók, a kőművesek és a villanyszerelők dolgoznak. A homlokzati nyílászárócseréket elvégezték, a belső épületgépészeti és épületvillamossági korszerűsítést az új padlóburkolat kialakítása, és a csempézés követi. Újjáépítik a belső víz- és csatorna-, valamint a szellőzőrendszert is.

Az iskolai konyhán mintegy száznyolcvan gyermek étkezik, de felnőttek is igénybe veszik, átlagosan félszáz ember fogyasztja ott az ebédjét. Ezen a konyhán készítik a répcelaki, a nicki és a csánigi időseknek is a napi menüt. A répcelakiak közül vannak, akik házhoz kérik az ételt, de akadnak olyanok is, akik inkább szívesebben ebédelnek közösségben az Idősek Klubja intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!