Répcelak

2014.10.17. 19:35

Esküt tettek az új városvezetők

Répcelak - A vasi városok közül elsőként a Répce-parti településen tettek esküt pénteken az újonnan megválasztott önkormányzati elöljárók.

Simon Erzsébet

A Himnusz közös eléneklésével kezdődött a répcelaki önkormányzat új testületének ünnepi ülése pénteken este a zsúfolásig telt művelődési házban. Aztán a Helyi Választási Bizottság vezetője, Hozbor Imre tájékoztatta az egybegyűlteket a választások eredményéről, majd átadta a megbízóleveleket a település vezetőinek. A kisváros 2308 választásra jogosult állampolgára közül 1377-en éltek a szavazati jogukkal.

Szabó József (MSZP) polgármesterre 716-an voksoltak. A testületbe öt független képviselő Bíró József mint korelnök, Boros András mint a legfiatalabb, Varga Sándor, Szalainé Kutasi Ildikó és Pálla Péter, valamint Horváth Csaba (Fidesz) került. Az eskü szövegét Boros András olvasta fel. A további napirendi pontok között szerepelt az alpolgármester megválasztása, ezt a posztot titkos szavazással Varga Sándor nyerte el. A testület aztán megállapította a polgármester illetményét és az alpolgármester tiszteletdíját a vonatkozó szabályok alapján. Szabó József megköszönte a kisváros lakóinak a bizalmat, és kijelentette: ahogy eddig, a következő öt esztendőben is békében, együttműködve vezetik a várost. Hálás az elődöknek, a rendszerváltás utáni első polgármesternek majd jegyzőnek, Bokányi Kálmánnénak, a települést húsz esztendeig irányító dr. Németh Kálmánnak és a szintén húsz évig alpolgármesterként dolgozó Varga Jenőnek azért, hogy két évtizede fejlődési pályára állították Répcelakot. Erről az útról ezután sem akarnak letérni. Ismertette azokat a reális terveket is, amelyek ezt garantálják.

Ezután sem akarnak letérni a fejlődési pályáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!