Répcelak

2015.07.05. 08:24

Tábor sok angollal Répcelakon

Répcelak - A Répcelak-Csánigi Evangélikus Egyházközség lelkésze, Verasztó János 18 éve kezdeményezte, azóta vezeti az angol tábort.

Némethy Mária

1998-ban valósággal berobbant ez a tábori lehetőség Répcelak akkor még nagyközség életébe, s azóta az ország legnagyobb angol nyelvű nyári gyülekezeti tábora lett. Amerikai evangélikus lelkészek angolra tanították a gyerekeket, angolul hangzottak el bibliai szövegek, dalok, a történelem is. Ahol kellett Verasztó János fordított. A két héten át tartó tábornak 120 lakója volt kezdetkor, ez soha nem csökkent.

Közvetlenül a tanév befejezése után kezdődött angol táborba az idén a helyi, nicki, vámoscsaládi és csánigi gyerekek mellett voltak beledi, vasegerszegi, uraiújfalui, dénesfai és répceszemerei gyerekek is, zömében általános iskolások, de óvodások és középiskolások is. Most nem érkezett angol nyelvterületről senki, de az angol jelleg így is megmaradt, hiszen a 18 év során kinevelődtek egykori konfirmandusokból olyan felnőttek, akik már hivatásszerűen foglalkoznak az angollal, és segítői lettek a tábort vezető Verasztó János evangélikus lelkésznek.

Az idén az Ó- és Újszövetség négy katonájának életével foglalkozó tábor a Győztes hadsereg elnevezést kapta, s mindenki tábornoki rangban fejezte azt be. A sokféle élmény közül nagyon élvezték a másfél kilométeres éjszakai bátorságpróbát, no és a záró istentisztelet utáni nagy szeretetvendégséget, amit a Márta Kör produkált ötszáz palacsintával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!