Répcelak

2015.08.30. 12:19

Tűzoltók versengtek - Szeretnék bővíteni a kinőtt laktanyájukat

Répcelak - Ismét Répcelak tűzoltói rendezték meg a Répcementi Tűzoltó Kupát, amelyen 12 csapat versengett.

Némethy Mária

- Jó verseny volt, jól felkészültek a csapatok, de fejlődni még mindig lehet és kell is évről évre.

Így összegezte véleményét az idei, immár nyolcadik alkalommal megrendezett Répcementi Tűzoltó Kupáról Őri Tamás, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

Az idén 12 csapat részvételével rendezték meg a versenyt, amely két részből állt: staféta váltóból, és kismotor fecskendő összeszereléséből. Ifjúsági kategóriában Csönge csapata lett a győztes, a második helyezést Répcelak, a harmadikat Pápóc érte el. Női kategóriában Répcelak csapata győzött, Pápóc előtt. Férfi kategóriában a csöngeiek bizonyultuk a legjobbaknak, második helyezett lett Répcelak II., harmadik Répcelak I. csapata, a negyedik helyen végzett Csánig, az ötödiken a Linde, hatodikon Nick csapata.

Az eredményhirdetés után két elismerést adtak át.

A Magyar Tűzoltószövetség Országos Választmányának határozata alapján Németh Kálmánnak, Répcelak Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának a tűzoltószolgálatban végzett ötven éves eredményes munkásságáért, valamint Németh Józsefnek, Répcelak város Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének a tűzoltószolgálatban végzett negyvenéves eredményes munkássága elismeréséül szolgálati érem kitüntetést vehetett át.

Tavaly a versenyen pályázati pénzből beszerzett eszközöket adtak át ünnepélyesen a répcelaki tűzoltóknak.

- A laktanyánkat szeretnénk bővíteni. Kinőttük, túlzsúfoltan vagyunk benne, pályázati lehetőségre várunk - mondta el Őri Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!