Répcelak

2015.10.11. 10:22

Mit rejt a kamra? - A Teremtés Hetét ünnepelték

Répcelak, Uraiújfalu, Nick, Vámoscsalád – A Teremtés Hetét ünnepelték meg a katolikusok Répcelakon és környékén.

Némethy Mária

A répcelaki plébánián „Mit rejt az éléskamra?" címmel befőzéssel egybekötött terménykiállítást hirdettek meg. Ennek keretében a családok bemutatták és elhelyezték terményeiket a templom oltára előtt, s másnap szentmisén a terménybetakarítási hálaadás keretében Aigner Géza plébános megáldotta azokat. A bevezető imádság, az ének, a citeraszó után a háziasszonyok bemutatták a saját terményeikből készített finomságokat, a gyerekek feladata volt zöldségek, gyümölcsök felismerése csukott szemmel az alakjuk, ízük alapján. Közben a jelenlévők kicserélték receptjeiket.

A plébániai ünnepre Répcelakra érkeztek kerékpárosok, akik Beregszászról indulva a párizsi klímacsúcs kapcsán meghirdetett zarándoklaton vettek részt. A répcelaki találkozás után az uraiújfalui szentmisén mutatták be zarándoklatuk célját. Az éjszakát az egykori nicki plébánián töltve megtekintették a kialakítás alatt lévő teremtésvédelmi táborozóhelyet.

Az egyház általános terménybetakarítási hálaadónapján a nicki, a répcelaki és a vámoscsaládi templomban adtak hálát az idei termésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!