Répcelak

2016.09.18. 18:03

Már tizenöt éve város Répcelak

Répcelak - Ünnepi beszédekkel, a város történetét összefoglaló előadással emlékeztek a tizenöt éves évfordulóra.

Cseszkó Tamás

A környező települések képviselői is együtt örültek a répcelakiakkal, Németh Sándor, Bük polgármestere például egy gravírozott tükröt ajándékozott Szabó Józsefnek, a város első emberének. Azt mondta, nem fél attól, hogy kollégája ne tudna nyugodt lelkiismerettel belenézni. A polgármester név szerint is felsorolta a 15 évvel ezelőtti képviselő-testület tagjait, többek között dr. Németh Kálmánt, a város első, ma már nyugalmazott polgármesterét.

Fotó: Ohr Tibor

Köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott: - Szimbolikus, hogy abban az évben, amikor az avatás 15. évfordulóját ünnepeljük, Répcelak egy nagy, régen várt ajándékot kap: végre elkészül az M86-os út, ami új életminőséget hoz minden itt élőnek. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, Répcelaknak sok barátja van, akik fontosnak tartják, hogy együtt ünnepeljenek a várossal.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott szerint a tizenöt éves város nagy eredményekre lehet büszke, és komoly jövő előtt áll. Prof. dr. Csapó Tamás Répcelak történetéről tartott előadást, majd az ünneplés következett, tűzijátékkal, tortával, koncertekkel.

Címkék#Répcelak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!