Répcelak

2017.01.19. 18:55

Ökumenikus imahét - Istentiszteletek vasárnapig, a keresztények egységéért

Répcelak - Pénteken este 18 órakor a katolikus temp-lomban folytatódik az ökumenikus imahét. Ilyenkor a hívek jobban megismerik egymás hitét.

Budai Dávid

Hétfő óta zajlanak az ökumenikus istentiszteletek a keresztények egységéért. A répcelaki plébánia területén minden este más-más temp-lomban imádkozhatnak a hívek.

A csánigi Mindenszentek templomban folytatódott az ökumenikus imahét szerdán. Verasztóné Magyar Melinda evangélikus lelkész, Aigner Géza katolikus plébános és Verasztó János evangélikus lelkész
Fotó: Mindenszentek templom

Katolikus, evangélikus, református és baptista igehirdetők váltják egymást. Uraiújfalu, Szentivánfa, Csánig és Nick után ma este 18 órakor a répcelaki katolikus templomban folytatódik az ökumenikus imahét. Ezúttal az igét Galgóczy Rudolf, a szlovák testvértelepülésen, Légen szolgáló római katolikus plébános hirdeti. Holnap 18 órakor a vámoscsaládi katolikus templomban, majd vasárnap Répcelakon lesz istentisztelet az evangélikus templomban. Vámoscsaládon Varga László baptista lelkész, Répcelakon pedig dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri római katolikus püspök hirdet igét.

Aigner Géza katolikus plébános hangsúlyozta: az ilyen alkalmakkor a hívek jobban megismerik egymás hitét, teológiáját, és azon túl, hogy ápolják a kapcsolatokat, erősítik az összetartozás érzését, tanulnak egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!