Répcelak

2015.11.15. 17:52

Épülhet a sportok fellegvára Répcelakon

Répcelak - Szombaton Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke nagy örömöt okozott a répcelakiaknak: bejelentette, hogy megvalósulhat régi álmuk, a sportcsarnok építése.

Némethy Mária

Mint arról már beszámoltunk, Répcelak idei költségvetésében a képviselő-testület 160 millió forintot különített el sportcsarnok létesítésének önerejére. Úgy gondolták, csak sikeres pályázat esetén kerülhet az összeg felhasználásra. Viszont addig sem tétlenkedtek a városban sportcsarnok ügyben, hiszen a Répcelaki Sport Egyesület megbízásából megkezdődtek a csarnok komplex tervezési feladatai, előtte elkészültek az engedélyezési tervei. A város 2014-2020 közötti társadalmi és gazdasági programjában is kiemelt helyen szerepel létesítése.

Szabó József polgármester nyilatkozta lapunknak:

– A sportcsarnok építése azért nagyon fontos Répcelak számára, mert akkor a sportolási lehetőségek minőségileg új szakaszba léphetnek a kisvárosban. Bővíteni lehet a versenysportban részt vevő csapatok számát, lehetőség lesz más sportágak megjelenésére is, a szabadidős sportokat is szélesebb körben lehet igénybe venni.

A sportcsarnok helyét is kijelölték, az általános iskola mellett épül majd fel, elkészültek látványtervei is.

Szombaton végre pont került a hosszas várakozás végére. A répcelaki kézilabda szakosztály negyvenéves jubileumi ünnepségén Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke hivatalosan bejelentette: megépülhet végre a répcelakiak sportcsarnoka. A mintegy száz tagú közönség nagy ovációval, óriási tapssal fogadta a bejelentését.

Várhatóan egy év múlva már az avatására gyűlhetnek össze a répcelakiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!