Répcelak

2017.07.13. 16:10

Megszépült a ravatalozó Répcelakon

A napokban tartották meg az ünnepélyes avatót: elkészült a köztemető ravatalozójának teljes felújítása.

Vas Népe

Modern, szép lett az épület - mutatta be Szabó József polgármester a köztemető felújított ravatalozóját.

Összesen 27 millió forintból újult meg az épület, állami pénzből, hiszen adósság nélkül működött a város, ezt pedig, ahogy a többi ilyen községnél is, adósságkonszolidációval honorálta a kormány.

Teljes felújításon esett át a ravatalozó a köztemetőben: 27 millió forintból lett modern az épület
Fotó: Varga Ákos

A megítélt pénz egy részét költötték a ravatalozó megújítására, saját, önkormányzati forrást nem kellett erre a beruházásra fordítani.

A polgármester elmondta: ezzel teljesen kész a temető megújítása, szépítése.

Emlékeztetett: tavaly készült el a terület közvilágítása, és akkor alakították ki az urnasírhelyeket is. Ezek közül már három-négy el is kelt idén - mondta el Szabó József.

Szabó József polgármester is beszélt az avatón
Fotó: Varga Ákos

Ezt a két fejlesztést önerőből, önkormányzati pénzből valósították meg, ahogy annak idején a mindenki keresztjét is - tekintett vissza a polgármester.

Az aktuális répcelaki építkezések között sorolta még a járdafelújítást, amely várhatóan egy hónap múlva zárul. Arra 18 millió forintot költenek az adósságkonszolidációból. Más munka is zajlik még a répcelaki köztereken: földkábelt tesznek a helyére, az az internetelérés kiemelt állami beruházása keretében történik Répcelakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!