Répcelak

2016.12.08. 19:59

Nyitott a tér 15 éve

Répcelak – 15 éves fennállását ünnepli szombaton a város kulturális életét meghatározó Nyitott Tér Kulturális Egyesület.

Vas Népe

A 15 éves Nyitott Tér Kulturális Egyesület jubileumi ünnepségét december 10-én 10 és 14 óra között tartja a Répcelaki Művelődési Otthon és Könyvtár színháztermében. Az ünnepségen Arany János 200 címmel Szabó Tibor színművész és dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart előadást. Nyílik egy tárlat Kassák Lajos műveiből, ahol dr. Gálig Zoltán művészettörténész, főmuzeológus lesz a tárlatvezető, valamint fellép az Ümmögő együttes. Az eseményt állófogadás és Bozsodi-Németh Nóra zongoraművész és Bozsodi Lóránt hegedűművész műsora színesíti. A Nyitott Tér Kulturális Egyesület 2002-ben, Répcelak várossá válásakor kezdte meg tevékenységét, és mára már évente több tucat kulturális rendezvény szervezője. Képzőművészeti kiállítások, szabadegyetemi előadások, komolyzenei hangversenyek, irodalmi műsorok és néptáncfoglalkozások váltják egymást évről évre. A Répce Galéria elismert kiállítóhely a megyében és a régióban. Híre, rangja, vonzereje van. 2005-től az egyesületben működik az Ümmögő Néptáncegyüttes, ezzel pedig az egyesület tevékenysége a népzene-néptánc hagyományápolással bővült, és házigazdája lett a Laki Kalinkó Folkfesztiválnak. A 2006-ban indult Szabadegyetem sorozat előadói neves professzorok, főiskolai és egyetemi tanárok, előadásaik nagy népszerűségnek örvendenek, akárcsak a 2013- ban Irodalmunk gyöngyszemei címmel indult programsorozat. A rendezvények Répcelak és a város környékén élők kulturális igényeit szolgálják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!