Répcelak

2016.07.03. 18:30

Tábor amerikai módra

Répcelak - Egy tábor, ahol a bibliaóra után amerikai focit tanulhatnak a gyerekek. Volt, aki a tábor hatására választott iskolát.

Budai Dávid

A répcelaki evangélikus gyülekezet 19. alkalommal rendezte meg azt a kéthetes angoltábort, amely múlt héten csütörtökön ért véget. Az angol nyelvű hittantáborban - ahogyan minden évben - most is anyanyelvi tanárok oktatták a diákokat. Ezúttal a Nebraska államban található Lincoln városból érkezett egy pedagógus házaspár. Ők minden évben két-három hetet egy evangélikus gyülekezetben töltenek valahol a világban, ezúttal Répcelakot választották. Az ingyenes tábor címe Hegyek a Bibliában volt. Nem véletlenül. Verasztó János lelkész elmondta: az Ó- és az Újszövetségből is kiválasztottak négy-négy hegyet, amely köré csoportosították a témákat. A tábor pedig természetesen a Ság hegy megmászásával ért véget.

A legkülönfélébb korosztályt képviselő gyerekek délelőttönként bibliaórákon, valamint kézműves foglalkozásokon vettek részt, délutánonként pedig a kézművesség mellett belekóstolhattak a hamisítatlan amerikai sportokba is, mint amilyen a kosárlabda, a baseball vagy az amerikai foci. Verasztó János elmondta: a tábor gyümölcse nem azonnal mérhető, de a csaknem húszéves tapasztalatuk az, hogy sokan ennek a tábornak a hatására választották az anglisztikát, vagy mentek ki az USA-ba. Itt a gyerekek bátorságot kapnak a nyelvhasználathoz, mivel az amerikaiak nem annyira érzékenyek a nyelvi helytelenségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!