Répcelak

2015.02.16. 09:49

Új elnökség állt fel - Haraszthy István elnök utóda Németh Gábor lett

Répcelak – Beszámoló és tisztújító küldöttgyűlést tartott a Répcelaki Sportegyesület. Haraszthy István elnök részletes értékelést adott a szakosztályok működéséről, de a kitüntetésekkel is elismert szakember hét és fél év után nem vállalta tovább a tisztséget.

Némethy Mária

Beszámolót és tisztújító küldöttgyűlést tartott a múlt héten a Répcelaki Sportegyesület, amelyik új vezetéssel működik tovább.

Az elmúlt időszak eredményeiről, történéseiről Haraszthy István ügyvezető elnök részletes értékelést, összegzést adott. Eszerint a beszámolási időszakban a sikerek domináltak a három szakosztályt működtető egyesületnél. A labdarúgók csupán az átszervezés miatt kerültek az NB III-ból a megyei I. osztályba, ahol stabilan dobogós helyen állnak. Kiemelkedő a férfi tekecsapat teljesítménye: feljutás a Szuperligába, ott negyedik hely, majd két bronzérem, s az európai NBC Kupában legutóbb 25 csapat közül a harmadik hely. Nem mellékesen: 2013-ban és 2014-ben a Vas Népe díjátadó gáláján a megye második legjobb együttesének választották a répcelakiakat. Kár, hogy a kézilabdacsapatok időközben megszűntek, de öröm, hogy a női kézilabdások újjászerveződtek, s előre lépkedtek a tabellán. Az egyesületnél komoly szinten áll az utánpótlás nevelése.Választásra is sor került.

Az elnökségéről leköszönt Haraszthy István gratulál a megválasztott újnak, Németh Gábornak Fotó: Répcelaki SE

A leköszönő, a tisztséget tovább nem vállaló ügyvezető elnököt a sportegyesület elnöksége mellett az önkormányzat nevében Szabó József polgármester és Szalainé Kutasi Ildikó, a humánpolitikai bizottság elnöke köszöntötte. Haraszthy István hét és fél évig töltötte be ezt a funkciót. Vezetése alatt – a fenti eredményeken túl – beruházások is történtek: négysávossá bővült a tekepálya, s megépült a futballpálya fedett lelátója. Haraszthy úr tevékenységét az elmúlt években Vas Megye Sportjáért és Vas Megye Tekesportjáért kitüntetéssel is elismerték.

A sportegyesület új ügyvezető elnöke a répcelaki, több NB I-es klubban is foglalkoztatott kapus, Németh Gábor lett. Az elnökségbe zömében új tagok kerültek, míg társadalmi elnöknek továbbra is Molnár Árpádot választották meg.

A megtartott gyűlésről szerdán a város közmeghallgatásán Szabó József polgármester beszélt, bejelentette a változásokat, a megújult elnökség felállását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!