költségvetés

2021.10.05. 15:00

Fontos kiadásokkal zárult a félév Jánosházán

A Kamerabeszerzéstől lakásfelújításig számos kiadás befolyásolta Jánosháza idei költségvetését az első félévben. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen volt téma a gazdálkodás. A tavalyi szennyvíz-beruházás elszámolása például átcsúszott 2021-re, ez is számít az idei gazdálkodásban.

Bakos Ágnes

Az állami támogatások változása nyomán kellett módosítani az idei költségvetést – emlékeztetett Horváthné Apró Erzsébet pénzügyi osztályvezető. Számos kiadást, beruházást sorolt, amelyek megvalósultak már idén Jánosházán: kamerákat, permetezőgépet kellett beszerezni, szolgálati lakásban volt aktuális nyílászárócsere, valamint egy esetben fürdőszoba-felújítás. A kiadásokat érintette, hogy

rendezték a Batthyány-iskola és a báziskonyha energetikai korszerűsítésének második és harmadik részszámláját. Említette az osztályvezető, hogy a tavaly átadott szennyvízberuházás elszámolása át csúszott az idei évre, ez is számít a 2021-es gazdálkodásban.

A csapadékvíz-elvezetés javítására most elnyert 299 millió 999 ezer 945 forintot várják, a beruházás előkészítésére már kifizetett az önkormányzat mintegy 10 millió forintot. A város harmadán, a legproblémásabb területen javítják a hálózatot – emlékeztetett Kiss András polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!