Vádemelés

2021.10.11. 19:00

Több tonna akkumulátort adtak le Sárváron

A Sárvári Járásbíróság hulladékgazdálkodás rendjének bűntette és hamis magánokirat felhasználása miatt állapította meg három vádlott bűnösségét. Harminchét tonna ólomakkumulátort adtak le MÉH-telepeken.

Az I. rendű vádlott 2014 decembere és 2019 augusztusa között értékesítette az akkumulátorokat társaival, 10,6 tonnát adtak le. A II. és a III. rendű vádlott által összegyűjtött akkumulátorok leadásában is közreműködött: 1,2 és 21,3 tonnányit adtak le. A II. rendű vádlott 18-szor értékesített összesen 3,8 tonnányit.

A vádlottak vagyoni haszonra tettek szert, hulladékgazdálkodási tevékenységet végeztek, ehhez nem volt környezetvédelmi hatósági engedélyük. Az I. és II. rendű vádlottakat 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre, a III. rendű vádlottat 90 nap elzárásra ítélte a bíróság. Az I. rendű vádlottal szemben 180 ezer, a II. rendű vádlottal szemben 1,8 millió forintra, a III. rendű vádlottal szemben 3 millió 765 ezer 883 forintra vagyonelkobzást rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!