Szombathely

2021.11.14. 07:00

A környezetet fel kell készíteni

Magyarország egyik legismertebb cukorbetegség ellen küzdő szervezete az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Még októberben Szombathelyen szerveztek programot a Markusovszky-kórházzal együttműködve.

Tóth Kata

Dr. Csákváry Violetta, a Markusovszky- kórház csecsemőés gyermekosztályának vezetője az alapítvány Belevalók oktatási programjában tartott előadást. A pedagógusoknak szervezett ingyenes diabéteszoktatás érzékenyítette a résztvevőket az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek életével kapcsolatban.

A doktornő közérthetően beszélt a diabéteszről és felkészítette őket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. Magyarországon mintegy ötezer, 18 év alatti cukorbeteg gyermek él, 98 százalékuk egész életében inzulininjekcióra szorul. A napi többszöri vércukormérés, inzulinbeadás, szénhidrátszegény diéta betartása nehézséget okoz számukra. A környezetet fel kell készíteni ennek elfogadására, és a betegséghez kapcsolódó teendőkre. Mint Gémes Renátától, az alapítvány képviselőjétől megtudtuk, tervezik a további együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!