Magyar falu program

2021.11.21. 07:00

Beszerzés: irigylésre méltó a géppark Csörötneken

Mintegy 15 millió forint értékben vásárolhatott kommunális eszközöket a település önkormányzata a Magyar falu program támogatásának köszönhetően.

Tóth Judit

Az Akácfa Kempingben számos karbantartó eszközt sorakoztatott fel az önkormányzat, ezeket mind pályázati támogatásból sikerül megvásárolnia az elmúlt évek során. A Magyar falu program segítségével négy új gép beszerzésére nyílt lehetőség, közel 15 millió forint értékben. Egy gyűjtős fűnyíró traktor, egy pótkocsi, egy háromkéses fűkasza és egy hótoló lapát is segíti a település köztereinek rendben tartását.

– Ezt a gépparkot bármelyik kisváros megirigyelheti – mondta elöljáróban V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A település tudatosan építkezett, és módszeresen vette meg a berendezéseket. Ilyen típusú beszerzésre az elmúlt években 50 millió forintot költhetett az önkormányzat, ehhez pályázati források nyújtottak segítséget. Csörötneken mindig vannak tervek a kötelező feladatokon túl is, ez a jövőbe mutat.

Kocsis Zsolt polgármester arra tért ki, hogy a gépparkra nagy szükség van, hiszen rendkívül nagy területet kell gondozni. A közterületek és az árvízvédelmi töltés karbantartása komoly kihívás, de a megvásárolt eszközökkel könnyebben megy a munka. Arra is ügyelnek, hogy egyenletes, szép zöldfelületeket alakítsanak ki mindenütt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!