Vasegerszeg

2021.11.14. 13:00

Haranglábat avattak

A Molnár család felajánlásának hála új haranglábat kapott a település, amit múlt szombaton az egyházak képviselői szenteltek fel.

VN

A „nagyegerszegi” temetőben állították fel a haranglábat. A harangon a kétangyalos magyar címer mellett az alábbi felirat olvasható: „Hívom az élőket, elsiratom a holtakat”, valamint büszkén hirdeti azt is: „Az ősök tiszteletére öntetett engem Molnár Sándor és családja”. Németh József polgármester elmondta, nemcsak a harang öntését, de az elektromos működtetésű harangláb kivitelezésének teljes költségét is a Molnár család vállalta.

A harangot Verasztóné Magyar Melinda evangélikus lelkész és Varju Gábor plébános áldotta meg, illetve szentelte fel a szombati eseményen, amelyen az ajándékozó család mellett a falubeliek közül is többen részt vettek. Az ünnepség befejezésekor Nemes József polgármester a település nevében megköszönte a nemes felajánlást, és biztosította a családot arról, hogy az önkormányzat a továbbiakban viseli a működtetés és a fenntartás költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!