2021.11.21. 19:00
Így lesz sima a puding teteje
Szeretné, hogy a pudingja tökéletesen krémes legyen? Ajánlunk egy trükköt. Hozzávalók: 5 dl tej, 12 dkg cukor, 1 csipet só, 2 rúd vanília, 5 db tojássárga, 7 dkg liszt. A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és kevergetés mellett nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával. A puding teteje sima lesz, ha miután tálba öntöttük, egy kanál cukorral megszórjuk. Cukor helyett önthetünk a tetejére egy kevés olvasztott vajat, úgy is sima lesz.