Vásárlás

2021.12.05. 13:00

Ajándékot külföldről?

Karácsonyt megelőzően különösen a külföldről rendelt árukat érdemes korábban megvásárolni a szállítási idő miatt, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy az EU-n kívülről érkező csomagok már értékhatártól függetlenül áfa-, 150 euró érték felett vámkötelesek.

VN

A magyarországi online vásárlók már csaknem kétharmada belföldről és külföldről egyaránt vásárol. Lényeges, hogy nyártól az EU-ban minden harmadik országból érkező terméknél áfát kell fizetni és vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani. 150 eurós összeghatárig az áruk behozatala az alkoholtartalmú termékek, a parfümök és a kölnivizek, továbbá a dohány és a dohánytermékek kivételével továbbra is vámmentes.

Az importáru-nyilatkozaton kevesebb adatot kell megadni a 150 eurót meg nem haladó értékű küldeményeknél. Ezeknél két új lehetőség is kínálkozik az áfafizetésre: az IOSS (import one stop shop) rendszer és a különös szabályozás (SA – special arrangement) alkalmazása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!