Igény

2021.12.27. 13:00

Még lehet kérni tüzelőt

Szociális célú tűzifából 148 köbmétert osztott ki a város a rászorulóknak decemberben, mindenkinek adtak, aki kért. Folyamatosan lehet jelezni az igényeket.

Merklin Tímea

Minimum egy köbmétert utaltak ki egy-egy embernek, és már ki is szállították arra a 129 címre, ahányan pályáztak. 

 

 

Volt, aki másfél köbmétert kapott a szociális helyzete – önkormányzati rendelet szerinti jogosultsága – alapján, olyan szempontokat figyelembe véve, hogy egyedülálló, 65 év feletti nyugdíjas vagy nagycsaládos. A városgazdálkodás munkatársai kapacitásukhoz mérten végezték a munkát, igyekeznek minél előbb mindenkihez odaérni. 

 

 

A hóhelyzet miatt átmenetileg pár napot szünetelt a kiszállítás, mert az erejük bevetése a takarításban vált szükségessé, de még karácsony előtt megérkezett a fűtőanyag a több mint száz lakóhelyre, így mindenki melegben tölthette az ünnepeket. Horváth Zoltán polgármester a további tűzifaosztással kapcsolatban elmondta: ne féljen senki kérni, akinek szüksége van még tüzelőre, mert az önkormányzat az egész éves városkarbantartási munkákból származóan is tárol vegyes tűzifát, abból még tudnak kiutalni, amíg a készlet tart. 

 

 

Folyamatosan lehet jelezni az igényeket, nincs határidő, mindössze egy kérelem kitöltése szükséges, amely a hivatalban elérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!