Népfőiskola

2022.01.06. 07:00

A tudatosabb hétköznapokra készítenek fel

Gazdag képzési és programkínálattal kezdi az új évet a Vasvár Népfőiskola.

TK

Januárban folytatódik a Békeházban a Biokertész leszek! című ökológiai kertművelési tanfolyam, melynek egyes alkalmai egymástól függetlenül is látogathatók, az időpontok január 8-a és 22-e. Új tematika a szappankészítés – máris nagyon sokan jelentkeztek. A tanfolyam első alkalma január 15-e. Korábban már népszerűvé vált s most újra elkezdődik a kosárfonásképzés Pados Zoltán vezetésével, január 22-én 9-től 15 óráig tart az első foglalkozás. A szervezők egy új témakört is beemeltek a szabadegyetem kínálatába: Monori Krisztina dietetikus táplálkozás­akadémiája négy alkalmon keresztül segít a tudatos táplálkozás alapelveinek megismerésében. Ez a képzés január 14-én 17 órakor lesz először, helyszíne a Békeház. A képzések egy része akkreditált, a többi még nem, de abban közösek, hogy végzettséget nem adnak. Olyan résztvevőket fogadnak, akik, legalábbis egy­előre, csak hobbiszinten szeretnének foglalkozni az adott tevékenységgel. 

 

 

Január 21-én 17 órától folytatódik a tavaly már megkezdett családi kézműves foglalkozások sora, ezúttal csuhé és gyöngy lesz az alapanyag. Az új évben Vidéki Magyarország – magyar vidék címmel filmklub indul. A régi magyar filmek sorozatában az elsőt – Veri az ördög a feleségét – január 17-én 18 órától vetítik a Nagy Gáspár Művelődési Házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!