Jó, ha tudod!

2022.01.30. 09:00

Február 7-éig pályázhatnak az ösztöndíjra

Megjelent az Apáczai-ösztöndíj pályázati kiírása. A program a 2021/2022-es tanév második félévétől indul – a szakképző intézmények hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű tanulói számára nyújt támogatást.

A szakképzésben tanulók ösztöndíjára jogosultak lehetnek a nappali rendszerű szakmai oktatásban – szakképző iskolában, illetve technikumban – jogviszonnyal rendelkező, 9. és 10. évfolyamos diákok. Feltétel még, hogy a diák előző tanév végén kapott osztályzatainak átlaga érje el a 3,50-ot, és hogy a pályázat benyújtásakor vagy a megelőző öt évben hátrányos helyzetűnek minősült vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult legyen.

 

 A program legfőbb célkitűzése az, hogy a tehetséges, jó iskolai eredményeket elérő, hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait segítse. A havonta adható támogatás összege 16 és 34 ezer forint között alakulhat – a tanulmányi eredménytől függően. A 4 milliárd forint keretösszegű programban a pályázók számára az anyagi, ösztönző támogatást és a tehetséggondozó támogatást egyaránt biztosítják – az utóbbit mentorok bevonásával. A pályázatot február 7-éig lehet benyújtani a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszeren (KRÉTA) keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!