Reagálás

2022.01.14. 15:01

Hende Csaba munkahelyeket szüntetne meg Szombathelyen

1) A Fidesz propagandalapjában mai napon megjelentek szerint Hende Csaba azt nyilatkozta, hogy az önkormányzatnak csökkentenie kell a kiadásait. Hende Csaba pontosan tudja, hogy további csökkentés kizárólag a dolgozók elbocsátásával lehetséges. A jelenlegi városvezetés továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a nagyon nehéz pénzügyi helyzetet ne elbocsátásokkal, hanem fegyelmezett költségvetéssel, fegyelmezett gazdálkodással oldja meg.

 

2) Hende Csaba zanati kerékpárútról szóló kijelentésével kapcsolatban egyetértek azzal, hogy a Fidesz volt frakcióvezetője által képviselt osztrák érdekeltségű cég és a volt fideszes városvezetés 2011-ben rendkívül előnytelen szerződést kötött, amelynek kárvallottjai a zanatiak, s melynek eredménye, hogy a kerékpárút építése a fideszes városvezetés 9 éve alatt el sem kezdődött.

A jelenlegi városvezetés és a jelenlegi jegyző felismerte, hogy a szerződés rendkívül aggályos, ezért valódi garanciákat és konkrét határidőket tartalmazó szerződésmódosítási javaslatot készített elő, amelyet azonban az osztrák érdekeltségű cég nem fogadott el, hanem további halasztást kért.

 

A jelenlegi városvezetés megelégelte az állandó halogatást, a kisajátítás megindításával elkezdte a beruházást, és pert indított, bízva abban, hogy a korábbi rendkívül silány szerződés ellenére is sikerül a bíróság előtt megvédeni a szombathelyiek és a zanatiak közös érdekét.

 

Mi mindent megteszünk, hogy végre megépülhessen a kerékpárút!

 

dr. Horváth Attila

Szombathely MJV alpolgármestere

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!