Pályázat

2022.01.19. 07:00

Kerékpárút és járda épülhet Szentgotthárdon

A település önkormányzata sok munkát fektetett az Élhető települések című pályázat előkészítésébe. Nyertes projekt esetén megvalósulhat a régi álom: kerékpárút és járda épülhet a rábatótfalusi városrészen.

A közelmúltban jelent meg az Élhető települések című pályázati felhívás. A szentgotthárdi önkormányzat is tervezi a pályázat benyújtását, a projekt előkészítése az elmúlt hetekben nagy intenzitással zajlott. A felhívás keretében lehetőség nyílhat egy régóta vágyott fejlesztés megvalósítására. Nyertes pályázat esetén kerékpárút és járda épülhet a Szentgotthárd-Rábatótfalu városrészen.

 

Az elképzelések szerint a Hétház utcától egészen a Felsőpatak utcai hídig, körülbelül 1400 méteren épülne meg a gyalog- és kerékpárút, kerékpároshíddal és csapadékvíz-elvezetéssel. A műszaki terveket a projekt későbbi fázisában dolgozzák ki. A fejlesztés tervezett költségvetése eléri a maximálisan elnyerhető támogatás összegét, vagyis a bruttó 600 millió forintot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!