Zene

2022.05.23. 17:00

A koncertközönség dönt Kőszegen

Kőszeg Város Koncert-fúvószenekara 2. kőszegi zeneműszerzői pályázatához kapcsolódó hangversenyét rendezik meg május 28-án, szombaton 18 órakor a Jurisics-vár belső udvarán.

Megújult nézőtér és nagyszerű kortárs zenék várják az érdeklődőket az eredményhirdető hangversenyen, ahol a Zenekar a határon című zeneműíró pályázatra érkezett műveket és más fúvószenekari darabokat mutatnak be. Két elismerés is gazdára talál: a zsűri és a közönség díja. A művek közül a nézők választhatják ki, hogy melyik szerző viheti haza a közönségdíjat. Az esten Szilágyi Miklós vezényli a fúvószenekart. Emlékeztetőül: a szerzők március 18-ig adhatták le pályaművüket. A tematikát Ottlik Géza születésének 110. évfordulója adta. Teljeskörűen hangszerelt, még el nem hangzott, egy- vagy többtételes fúvószenekari darabokkal lehetett pályázni, amelyek témájukban, szellemiségükben kapcsolódnak az iskolához, az iskolai, középiskolai, egyetemi léthez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!