Statisztika

2022.05.12. 17:00

Összeírják az egyéni gazdaságokat

A Központi Statisztikai Hivatal május 13. és június 15. között végzi az egyéni gazdaságok öszszeírását.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulhatnak. 

A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező. A kijelölt gazdálkodók e-mailben, illetve postai úton már megkapták a tájékoztató levelet. Az adatszolgáltatás online módon is teljesíthető. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, azokat összeírók keresik fel személyesen. Az összeírási munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. által megbízólevéllel vagy igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Ezeket az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!