Programok

2022.05.06. 07:00

Természet és művészet a szombathelyi Kámoni Arborétumban

Májustól szeptemberig tíz országból 46 művész összesen több mint 70 alkotása – szobrok, térplasztikák és installációk – tekinthető meg a Kámoni Arborétumban. Kísérőprogramként zenei rendezvények, botanikai és kurátori túrák, beszélgetős programok is lesznek. Megnyitó: ma 16.30-kor.

A Grazi Egyetem Botanikus Kertjében hosszú évek óta nagy sikerrel rendezik meg azt a képzőművészeti biennálét, ahol a természet és a művészet összekapcsolása rendszerint új, izgalmas esztétikai élményeket nyújt a látogatóknak. A grazi mintára Magyarországon először a szombathelyi Kámoni Arborétum – ahol természetre nyíló könyvtár is működik most már – ad otthont kortárs művészek alkotásainak. A megnyitó ma 16.30-kor kezdődik az arborétumban a Vivace Kamarazenekar műsorával. 17 órától köszöntők következnek. A nem mindennapi kiállítás első látogatói 18.10- től közösen tekinthetik meg az alkotásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!