Hitélet

2022.08.17. 07:00

A családokért, gyermekekért imádkoztak Körmenden

Találkozót tartott a májusban alakult Coreth Mária Terézia Imaszövetség. A szentmisével egybekötött eseményen a családokért imádkoztak.

Kiss László plébános a szent életű asszonyról, Coreth Mária Teréziáról beszélve elmondta, hogy a boldoggá avatott hercegorvos, dr. BatthyányStrattmann László felesége sokat imádkozott a családjáért, és bár számos viszontagságon ment keresztül, a hit erejével, bizalommal tudott élni. 

– Általában a nők határozzák meg a család vallásosságát. Nagyon sok múlik az édesanyán, a feleségen, így volt ez a Batthyány családban is – mondta a plébános. Az imaszövetségi találkozó szentmisével folytatódott, ahol a plébános szentbeszédében így fogalmazott: 

– A legfontosabb, hogy a családokban legyen idő a gyermekekre. A szeretet nem az, hogy mindent megveszünk nekik, és kütyüt adunk a kezükbe, hogy elfoglalják magukat. Nem kényeztetni, nevelni kell, hanem felnőtté kell szeretni a gyermekeinket, ez a legnagyobb feladat a családokban – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!