Rövidhírek

2022.09.13. 09:45

Könyv készült egy gyógyult leukémiás kislány naplójából

Egy leukémiából felgyógyult beteg naplójából készült könyvet mutat be az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szeptember 24-én, 17 órakor.

- Iványi Kinga Anna eredeti naplójából készítettünk segítő könyvet. A napló alapján írt kéziratban Kinga emlékeit a családtagok egészítették ki - tudtuk meg Dr. Györke Esztertől, a Markusovszky kórház gyermek-onkohematológiai centrumának osztályos orvosától.  

A könyvben megszólal a szerző édesanyja, édesapja és a betegségét különböző életkorukban megélt testvérei, így még mélyebb betekintést lehet nyerni a család egységébe, a lelkekbe, a megküzdési stratégiákba, a bennük felmerülő kérdésekbe, melyeket tizenöt év távlatából meg is válaszolnak. 

A könyvet a tizenéves beteg gyermekeknek ajánlják, valamint bármely korosztályhoz tartozó beteg gyermek családjának, rokonainak, barátainak, akik, ha elolvassák, erőt meríthetnek a kezelések alatt átélt nehéz, embert próbáló, fájdalmas, küzdelmes és reményvesztett időszakokban. A bennük oly gyakran felmerülő kérdésekre választ kaphatnak könyvünk szereplőitől, akik saját tapasztalataikat, megélt, átélt élményeiket, érzéseiket fogalmazzák meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!