Csepreg

2021.11.29. 09:00

A mesemondás bátorságpróba is

A művelődési házban rendezték a 26. mese- monda- és balladamondó versenyt, amelyhez a Répcemente irodalma adta az alapanyagot.

Merklin Tímea

Ziembicki Erzsébet kultúrházigazgató elmondta: A gyerekek jó szövegbiztonsággal jöttek, megfogadva a korábbi évek javaslatait, idén a nagyok között ketten balladát is mondtak. Az egyetlen felnőtt jelentkezőt azt az ötletet adta, hogy jövőre felnőtteknek is rendeznek hasonló versenyt. A picik között volt, aki bepánikolt, amikor kiállt, mert a távolság miatt nem látta a szüleit, de le tudta győzni a félelmét, miután az édesapja mellé ült a versmondó szőnyegre – miért is ne, hiszen „egymás között, barátságban vagyunk” – fogalmazott az igazgatónő.

A versenyen több megosztott díjat adtak. Az 1-2. osztályosok közül első lett Radics Izabella és Holczapfel Baranyai Zsombor, második Marics Nikolasz Noel és Ambrus Jázmin, harmadik Unger Benjamin, különdíjat kapott: Balogh Marcell és Szabó Maja. A 3-4. osztályosok között első helyet ért el Tájmel Zsolt Rafael és Marics Brendon, másodikat Csonka Anna és Dienes Lia, harmadikat Pócza Regina, Különdíjat érdemelt Holler Botond és Tihanyi Barnabás Gábor Az 5-6. osztályban első lett Scheer Kata, második Szabó Noémi, harmadik Szántó Júlia, különdíjat kapott Csonka Ágoston és Luif Áron. A hetedikesek közül Nikl Rebeka, a nyolcadikosok között Radics Patrik Rómeó lett az első, aki Arany János Örök zsidójával búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!