turisztikai attrakció

2021.06.07. 17:00

Mókuskerék a parkban Bükön

Kilépni a mindennapi taposómalomból – bizonyos szempontból erre reflektál Bük új turisztikai attrakciója, Nagy Csaba Munkácsy-díjas képzőművész munkája.

VN

Működik, forog és biztonságos a mókuskerék, a Kneipp park interaktív attrakciója, egy felnőtt ember súlya kell, hogy megmozdítsa. A korábban a Kneipp parkba készült Nagy Csaba-alkotásokhoz hasonlóan ennek is kortenacél a váza, ívében is illeszkedik a parkba. – Ahogy felfedezik az idelátogatók, egyre inkább a park része lesz – mondta az alkotó, hozzátéve: a természetre, azon keresztül pedig óhatatlanul a társadalomra is reflektál a mókuskerék.

– A térplasztika egy turisztikai pályázat részeként került a parkba – emlékeztetett dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Mókuskerék, taposókerék, organikus kerék – egyelőre mindegyik az új térplasztikát jelöli, hiszen ahogy körülötte alakul a füvesítés és a járólapok, úgy formálódik még a szobor végleges neve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!