Rum

2016.05.27. 19:35

Csiga és Márton

Rum - Gyógynövények, fakard, palást és libák is adtak feladatot az ország minden tájáról érkezett fogyatékkal élő gyerekek csoportjainak a kilencedik Csiga-Túrán.

Bakos Ágnes

Csillogó szemű fáradt vándorok lettek a kicsikből és nagyobbakból a majdnem öt és fél kilométeres túra végére. Szerte az országból érkeztek fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok, meg persze a kísérőik a Csiga-Túrára, összesen 23 csapat vágott neki a feladatoknak a Rum-Kastélyból indulva. Négy stand volt helyben, a túra kilenc állomásból állt - sorolta Domjánné Éder Marietta, az intézmény igazgatója. Minden állomás, szó szerint és átvitt értelemben is közelebb vitte a csapatokat az idei túra titokzatos személyéhez. A Szent Cecília-templomban kiderült, hogy egy egyházi embert kell keresni, akihez tartozik köpeny és kard - azokat el is készítették a gyerekek. A Tyúk-sziget is fontos állomása volt a titkos személy életének és a gyógynövények is.

Győrből is jött lelkes kis csapat, akiknek a gyógyteakóstolás tetszett a legjobban, Stérné Hegedüs Katalin vezetésével Fotó: Bakos Ágnes

A libatollszedés és a libalegeltetés volt az utolsó állomás: arra már mindenki kitalálta, hogy Szent Mártont keresték és idézték fel a kilencedik Csiga-Túrán. De a lényeg idén is az volt, hogy felfedezzék a környezetüket, a kincseket, amelyek körülveszik őket. Ne csak a zsiráfot és az elefántot lássák, hanem a csigát is ismerjék fel - így fogalmazott a túra ötletgazdája és a csigadizájn alkotója, Sipos Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!