Sárvár

2013.02.17. 11:22

A sárvári néptánckör számvetése

Sárvár - A Néptánckör Kulturális Egyesület szombaton tartotta közgyűlését, majd a hagyományoknak megfelelően bállal folytatódott a rendezvény.

Benkő Sándor

Hámori Balázs, a Néptánckör Kulturális Egyesület titkára elmondta, hogy gyakorlatilag, mint minden rendes közgyűlésen az elnökség beszámolt tavalyi évi gazdálkodásról, amit a közgyűlés fenntartás nélkül elfogadott. Megállapították, hogy az egyesület gazdálkodása stabil, nincsenek anyagi problémáik. Beszámoltak továbbá a tavalyi év tevékenységéről, amit szintén elfogadott a közgyűlés. Megvitatták a költségvetést, ami eddig is szűkös volt, de a gazdaság nehéz helyzete miatt az ideit kicsit óvatosabban terveztek a tavalyinál. Elfogadták a 2013 évi munkatervet, ami egy dologgal bővült a már megszokottól, hogy mivel 2014-ben lesz az egyesület harminc éves, amit szeretnének majd méltóképpen megünnepelni, ezt előkészítendő bizottságot alakítottak meg. Feladata, hogy a jövő évi jubileumi közgyűlésig előkészítse mind ötletekben, mind a programok megszervezésében a jövő év februártól novemberig tartó időszakban a jubileumi rendezvényeket, további feladata ennek financiális előkészítse is.

A mintegy száz fős tagságú egyesület tavaly a szokásos rendezvényeiket bonyolította le, mint a Szent György napi borversenyt, városi néptánc gálát, a sárvári szüreti felvonulást és mulatságot, részt vettek a folklórnapokon, a tánccsoporttal voltak Erdélyben edzőtáborban. A csoport 35 éves jubileumára színvonalas gálaműsort szerveztek, részt vettek a Simon-Júdás vásár kulturális programjainak szervezésében, sikeresen bonyolítottak le nyolc táncházat. Részt vettek civil szervezetek rendezvényein, - technikai segítséggel, népviseletek bemutatásával. Ebben az évben tartják a már megszokott rendezvénystruktúrát, folytatják a táncházakat, idén is szeretnének Erdélybe, Nyárádsellyébe eljutni.

A közgyűlés utánra tervezett műsor elmaradt, mert a hóvihar miatt a segédanyag nem érkezett meg, - a székelység történetéből a fehér betyárok farsangi játékát szerették volna autentikusan bemutatni. A hagyományos bál azonban nem maradt el, Horváth Attila és a Jurta zenekar húzta a talpalávalót, Hámori Sándor egyesületi elnök és Hámori Balázs titkár közreműködésével készült birkapörkölt puliszkával volt a vacsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!