Sárvár

2013.05.21. 15:59

Az evangélikusok hálaadó napja

Sárvár - A Vasi Evangélikus Egyházmegye 410 éves fennállása alkalmából hálaadó napot tartanak május 26-án, vasárnap Sárváron.

Nagy Ildikó

- Ezen a napon a megyében csak itt, Sárváron lesz evangélikus istentiszteletet. Ennek köszönhetően mintegy 1200 résztvevőre számítunk. Vas megye esperese, valamennyi evangélikus lelkésze, valamint a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület vezetői és több országos egyházi vezető is megtiszteli a rendezvényt - mondta el érdeklődésünkre Gyarmati István sárvári evangélikus lelkipásztor.

A történelmi Vas megye területéről is érkeznek lelkészek és hívek: Burgenlandból tizenöt, míg Szlovéniából hat gyülekezetből várnak vendégeket. A rendkívüli eseményre a finnországi testvéregyházmegye, Mikkeli esperese is eljön, emellett még Szlovákiából és Erdélyből érkeznek evangélikusok.

A Nádasdy-vár udvarán 10 órakor hálaadó istentiszteletet tartanak úrvacsora közösséggel. Ez idő alatt a gyerekek számára külön istentiszteletet, majd programokat szerveznek. A 410. éves jubileum alkalmából a Nádasdy Ferenc Múzeum és az Evangélikus Országos Múzeum közös időszaki kiállítást nyit.

A hazai reformáció tárgyi és levéltári emlékeit mutatják be, köztük igazi ritkaságok is megtekinthetők lesznek. A jubileumi napon Ambrus Lajos író irodalmi kávéházában a kemenesaljai költők emlékét is felelevenítik, egyháztörténeti versenyt és kreatív foglalkozásokat tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!