Sárvár

2013.10.21. 11:00

LMP: egy zacskó föld ajándékba

Sárvár - A Lehet Más a Politika politikusai hétfőn a „mutyigyanúba” keveredett sárvári fideszes önkormányzati képviselő cége előtt tartottak sajtótájékoztatót az agrártámogatások magyarországi működéséről.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az LMP egy kis zacskó földet is vitt ajándékba. Kifejtette véleményét Bogáti András és Gertsmár Ferenc választmányi tag. Utóbbi szerint maffiaállamot épít a Fidesz. Mint mondta, pártjának az az egyik fő célja, hogy szakítson az elmúlt 23 év gyakorlatával, és arra készül, hogy megtisztítsa a közéletet a kiterjedt korrupciótól.

Bogáti András, az LMP Vas megyei választmányi tagja hétfőn Sárváron tájékoztatta a sajtót a kialakult helyzetről. A kormány szerint az agrárpénzek lenyúlásának nincs politikai szála, ám pénteken kiderült, hogy mégis van politikai szál. Hiszen nyilvánosságra került a sárvári önkormányzat fideszes képviselőjének, Baranyai József érintettsége a csalássorozatban. A képviselő, és fia olyan cégekkel pályáztak jogtalanul agrártámogatásért, amelyeknek nincs is köze a mezőgazdasághoz fejtegette a politikus, majd így folytatta: - Úgy látszik, nem csak az állami földpályázatok elnyeréséhez nem kell hozzáértés a Fidesz-kormány alatt. Termőföldet még életükben nem látott emberek kapnak meg milliókat az agrártámogatási kasszából. A mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, annak ellenére, hogy egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A cég ügyvezetője és tulajdonosa Baranyai József sárvári önkormányzati képviselő. Baranyai a fia cége révén is érintett az ügyben, ugyanis a Baranyai Elektro-Top Kft. is pályázott a támogatásra, amelyből tavaly szállt ki a politikus, azóta a gyereke vezeti azt a vállalkozást fogalmazott.

Gerstmár Ferenc, a zöld párt országos választmányi tagja szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban kitört botrány ismét bebizonyította, hogy a jelenlegi hatalom legfontosabb feladatának a narancsos maffiaállam építgetését tekinti, nem pedig a magyar emberek, a magyar gazdák boldogulását

A tájékoztatóra az LMP egy zacskó földet vitt ajándékba, mondván: az elektronikával foglalkozó fideszes képviselő láthassa, hogy mire kért támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!