Sárvár

2013.11.07. 13:25

Felújítják és bővítik a Vármelléki óvodát

Sárvár - Hamarosan megújul a Vármelléki óvoda. Százhúsz millió forint vissza nem térítendő támogatásból fedezik a renoválás költségeit.

Simon Erzsébet

Sokáig tartaléklistán szerepelt az önkormányzat fejlesztési pályázata, amit a Vármelléki óvoda felújítása és bővítése kapcsán készítettek. Az elmúlt hetekben aztán örömhírt kaptak: százhúsz millió forint európai uniós pénz „áll a házhoz", azaz a vissza nem térítendő támogatásból megkezdődhet a kisdedóvó épületének fűtéskorszerűsítése, a nyílászárók cseréje, külső szigetelése, akadálymentesítése. A fejlesztés során bővítik is az intézményt: emeletráépítéssel sátortetőt alakítanak ki, készül egy tornaszoba, és csoportszoba is. Az épület új vakolatköntöst is kap. A beruházás támogatási szerződését szerdán szignálta Kondora István polgármester és dr. Dolnyik Gézáné óvodavezető. Az örömteli eseményen Ágh Péter országgyűlési képviselő is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!