Sárvár

2014.10.01. 18:50

Az óvoda is megújult

Sárvár - Színes lufikkal, népi mondókákkal készültek a gyerekek, átadták a felújított Vármelléki óvodát.

Cseszkó Tamás

Sok kisgyermek látogatott el a Vármelléki óvoda ünnepélyes megnyitójára. Az intézmény 139 millió forint pályázati támogatásból újult meg.

- Küzdöttünk az esővel egész nyáron - emlékezett vissza dr. Dolnyik Gézáné óvodavezető, mint mondta, úgy érezte, soha nem esett még annyi csapadék, mint a felújítás időszakában. - Amikor először beázott az épület, elkeseredtünk, de aztán úgy döntöttünk, küzdünk tovább, megyünk előre hangzott el. Az óvodavezető köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki sikeresen lobbizott támogatásért, valamint Kondora István polgármesternek, aki mindennap személyesen felügyelte a beruházást, biztatta az olykor elfáradt dolgozókat.

Felújították az épület tetőszerkezetét, megoldották az épület külső hőszigetelését és a színezést is. Az összes ablakot lecserélték, korszerűsítették a fűtésrendszert, napkollektor gondoskodik a környezetbarát energiafelhasználásról. A gyermekek örömére új tornaszobát is építettek. Ágh Péter rögtönzött meséjének főszereplője Kondora István volt, aki a képviselő szavai szerint tovább folytatta azt a városépítő munkát, amelyet elődje elkezdett. Ágh Péter arról is beszélt, hogy külön öröm számára, hogy Sárvár az intézményfenntartás területén is kihasználta a pályázati lehetőségeket. Kondora István elmondta, a legtöbb városi intézményt már felújították, ezért is öröm, hogy sikerült a Vármelléki óvodára is forrást szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!