Sárvár

2014.12.30. 17:55

A falu legöregebb lakóit méltatták

Sitke - Mosolygós idős emberek találkoztak vasárnap a településen. Az önkormányzat húsz éve rendez minden évben karácsonyi ünnepséget nekik.

Cseszkó Tamás

Az a cél, hogy az idős emberek az év végén összegyűljenek, beszélgessenek, visszaemlékezzenek a régi szép időkre. Az ünnepségen elsőként Morgós István, a falu polgármestere köszöntötte a megjelenteket, mint mondta, nem elég életrevalónak lenni, az életet le is kell élni. Újra és újra fel kell fedeznünk az idős emberek bölcsességét, oda kell figyelnünk rájuk hívta fel a figyelmet a település első embere. Gagyi Levente, a Vas Megyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke könyvvel és gyümölccsel kedveskedett az időseknek. Mint mondta, az ő életművük, munkásságuk ad példát a jelenkor nemzedékének.

A rendezvényen részt vett Szijártó Valéria, a sárvári körjegyzőség jegyzője. Sándorfi József is felszólalt, aki az iskoláskorát töltötte Sitkén, majd Budapestre került. A nyugalmazott tanár hosszasan idézte fel szép emlékeit, a harangozástól kezdve egészen az iskolai történetekig.

Az ünnepségen közreműködtek a helyi óvodások, Pataki Márta készítette fel őket, akik feledhetetlen perceket szereztek a Gedeon bácsi, a nők bálványa című dalra összeállított koreográfiával. Homlok Anna hegedűn játszott karácsonyi dalokat.

A rendezvényen a helyi asszonyok által készített ételekkel kedveskedtek a megjelenteknek, majd a helyi citerazenekar adott feledhetetlen műsort. Azokat az időseket, akik elfáradtak a mulatozásban, az önkormányzati képviselők és a polgármester személyesen vitték haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!