Sárvár

2015.04.07. 12:19

Angliában jártak a tinódisok

Sárvár - Egy nemzetközi konferenciára kapott meghívást a Tinódi gimnázium: az iskola egy diákja és pedagógusa Bridgwaterben járt.

Nagy Ildikó

A dél-angliai városkával néhány évvel ezelőtt Németh Zsolt önkormányzati képviselő kezdeményezte és szorgalmazta a kapcsolatépítést, és úgy tűnik, nem eredménytelenül: a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolát ugyanis (Franciaország, Olaszország, Csehország, Málta és Németország képviselőivel együtt) meghívták egy nemzetközi konferenciára. A sárvári intézményt Kovács Beáta tanárnő és Kraszni Karina 10. évfolyamos diák képviselte.

Kovács Beáta tanárnő és Kraszni Karina a sárváriak standjánál. Fotó: Tinódi gimnázium

A konferencia napján minden meghívott csapat berendezett egy standot, amelyet a rájuk jellemző kulturális, történelmi, kulináris értékekkel díszítettek fel, majd egy képes-zenés prezentáció során mutatták be országukat és intézményüket. A sárváriak marcipánból készített édességeket is vittek magukkal – elmondásuk szerint azokkal, no és a gyönyörű magyar népdalokkal aratták a legnagyobb sikert.

A rövid látogatás alatt kirándulásra is jutott idő Bridgwater nevezetességei mellett a helyi főiskolát is felfedezhették a sárváriak, de a 13. században épült wellsi katedrálist és a sajtjairól híres Cheddar festői völgyét is felfedezhették. Egy számukra addig ismeretlen, a tekéhez hasonló játékkal (skittles) is megismerkedhettek a tinódisok, akik új barátságokra is szert tettek a rövid kiruccanás alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!