Sárvár

2015.04.09. 18:38

Sok díjjal büszkélkedhet Sárvár, a legutóbbit csütörtökön vették át

Sárvár – Fogyasztóbarát település címmel gazdagodott Sárvár, az elismerést Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős államtitkár-helyettese adta át a város vezetőinek.

Cseszkó Tamás

Vas megyében először Sárvár városa részesült a Fogyasztóbarát település elismerésben. Máhr Tivadar alpolgármester, az ünnepélyes díjátadó házigazdája felidézte, hogy a település számos díjjal büszkélkedhet az elmúlt években, 2011-ben a befektetésbarát város díját zsebelhették be, 2012-ben a Virágos Magyarország Aranyrózsa-díját kapták meg. Szintén 2012-ben a Családbarát Önkormányzat címet is sikerült kiérdemelniük, 2014-ben pedig a Virágos Magyarország versenyen a Magyar Turizmus Kft. különdíjával gazdagodtak.

– A kapott elismerések jól kiegészítik egymást, de nem szabad elfelejtenünk, hogy mindezek mögött az emberek állnak, akik érdekében dolgozunk évek óta – hangsúlyozta Máhr Tivadar.

Koszorús László Kondora István polgármesternek gratulál. A háttérben Ágh Péter és Máhr Tivadar. Fotó: Cseszkó Tamás

Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár-helyettes beszédében kiemelte, a mostani díj is azt üzeni, hogy jó Vas megyeinek, jó sárvárinak lenni. – Öröm látni, hogy a kisebb települések is képesek országos, sőt, európai színvonalú értékeket teremteni – hangzott el. Az államtitkár-helyettes aláhúzta, az a céljuk, hogy a fogyasztóvédelemnél új szemléletet teremtsenek.

– Barátságos hatóságot építünk, nem inzultálunk, hanem konzultálunk – emelte ki, hozzátéve, hogy az elfogadott törvény értelmében a kis- és középvállalkozásokat először nem büntetéssel szankcionálják, hanem a problémákra irányítják rá a figyelmüket. – A kormány kiáll a fogyasztók mellett, ezért is díjazzuk azokat a fogyasztóbarát településeket, amelyek valóban tisztességesen bánnak a látogatóikkal. A díjat pályázat útján lehet elnyerni, Koszorús László szerint Sárvár hibátlan pályázatot nyújtott be.

– Számos körülményt vizsgáltak munkatársaink, az általunk ellenőrzött üzletek korrektül bántak a vevőkkel, az pedig különösen ritka, hogy még a taxisoknál sem találtunk panaszra adó okot – hangzott el.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a mostani díj is üzeni, hogy mind a sárváriak, mind az ideérkezők bízhatnak az itteni szolgáltatások minőségében.

– Jó helyre került ez a díj, öröm számunkra, hogy Vas megyében elsőként Sárvár érdemelte ki az elismerést, amely bizonyítja, hogy jó sárvárinak lenni, hiszen ez egy élhető település – fogalmazott Ágh.

Kondora István, a város polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a sikerhez.

– A város vezetői nevében ígérem, hogy a fogyasztók barátai leszünk, magánemberként pedig szeretnénk barátságos fogyasztók lenni – mondta, hozzátéve, hogy a számos elismerés is jelzi, hogy érdemes Sárvárra, az ötcsillagos városba látogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!