Sárvár

2015.06.30. 13:37

Múltidéző: így úsztak húsz éve a sárvári fürdőben

Úszásoktatás a sárvári Termálfürdőben. A felvételt 1994-ben készítette a Nádasdy Ferenc Múzeum munkatársa, Novák Zsuzsa.

Sárváron az 1960-as évek elején találtak termálvizet. Eredetileg egy országos program keretében kőolajat kerestek, de helyette rátaláltak arra a gyógyvízre, mely a Nádasdy-vár mellett ma Sárvár turizmusának alapját adja. A felszínre törő vízről ugyanis kiderült, hogy nemcsak légúti megbetegedésekre van jótékony hatással, hanem a mozgásszervi panaszokat is említi, sőt emellett nőgyógyászati hatását is kimutatták. 1968-ban nyitották meg az első Termálfürdőt, melynek külső medencéje látható a felvételen. A sárvári híres termál kristály megerősítette a fürdő hírét, az igazi fellendülés azonban az új évezredben indult meg. A fénykép azonban az 1990-es évekre repít vissza minket. A ma is használható, úgynevezett T-medencében éppen úszásoktatás zajlik a nyári forróságban. Fotó: sarvaranno.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!