Sárvár

2015.11.06. 17:01

Nógrádi György Sárváron tartott előadást

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tartott előadást Sárváron, mi pedig élőben közvetítettünk.

Cseszkó Tamás

 

17:50 Már most telt ház van

A Nádasdy Vár dísztermében szép számmal gyülekeznek a vendégek. A Sárvári Fidesz szervezte a rendezvényt, durván telt ház van. Nógrádi professzor úr nemrég meg is érkezett, jelenleg Kondora István polgármesterrel kávézik a büfében, ahol egyébként kapható a nevét viselő ropi is. Az emberek meg csak jönnek, az aktivisták pedig a bejáratnál aláírásokat gyűjtenek, megkezdődött ugyanis a politikai nagyüzem, immáron a kötelező betelepítés ellen várják a szignókat.

18:03 Lassan kezdünk

Több tucat ember maradt állva, tényleg feszegetjük a határokat. Többen vannak ma itt, mint ahány illegális migráns Sárváron. Máhr Tivadar, a sárvári Fidesz elnöke elmondja, hogy 180 széket tettek le, de ez kevésnek bizonyult. -Tanár úr valamelyest Vas megyei, hiszen néhány hónapja Celldömölkön, néhány hete pedig itt Sárváron tartott előadást -mondta a Fidesz elnök, aki egyúttal a város alpolgármestere is.

18:09 Egyértelműen mondjunk nemet a betelepítési kvótára

Ágh Péter, az Észak-Vas megyei Polgári Esték házigazdája köszönt. -Fontos, hogy találkozzunk, és olyan témákról szót tudjunk ejteni, amik foglalkoztatnak minket -mondta a képviselő. Kifejtette, hogy az elmúlt évben 300.000 illegális migráns lépte át az országhatárt, míg néhány éve ez a szám mindössze 6.000 volt. -Amikor a határzárat létrehoztuk, világosan láttuk, hogy az országot meg kell védeni, mert az emberek erre köteleztek minket -húzta alá Ágh Péter, hozzátéve, hogy a határzár hatására most már elmondhatjuk, hogy Magyarország most már megfigyelői státuszból figyeli azokat a híreket, amik tőlünk délre zajlanak. A képviselő arról is beszélt, hogy egyértelműen nemet kell mondanunk a betelepítési kvótára, melynek köszönhetően egy Szegednyi embert telepíthetnek hazánkba. -Ki kell állnunk az országért, ezért is fontos, hogy aláírásunkkal is kifejezzük a magyar emberek szándékát.

 

18:11 Nógrádi cukin kezd

Vicceskedve kezd Nógrádi, azt mondja, egy ember nem tapsolt a bemutatásánál, az a neje, de ezt majd az előadás végén lerendezik. Aztán átadja a székét egy hölgynek, hozzátéve, hogy a szék inog.

18:17 Az USA globálisan lehallgatja a világot

Vázlatosan összeszedjük, amiről Nógrádi beszél:

- A világot három globális játékos mozgatja.

1. Az USA:

- Lehet szeretni, nem szeretni, de ez az egyetlen hatalom, aminek szövetségi rendszere van. Az amerikai sokkhatást két dolog váltja ki, az egyik, hogy az idén született gyerekek 51 százaléka fekete. Másrészt pár éven belül  Kína lehagyja világ GDP-ben az USA-t, és világelső lesz.

-Ők az egyetlen rendszer, akik globálisan lehallgatják a világot. Európának erre nincs lehetősége és pénze sem.

18:21 Kína még rövid ideig békét szeretne

2. Kína: Nagy kérdés, hogy globális, vagy regionális játékos szeretne lenni. Kína az előbbit választaná. Kína még rövid ideig békét szeretne, a szárazföldi határokat India kivételével elfogadná, míg a tengeri határokért kőkemény harc zajlik. Jelenleg látszik egy kínai-orosz taktikai közeledés.

18:24 Miért nem háborúznak az oroszok és az amcsik?

Oroszország:

- Nem hajlandó tárgyalni a Krímről, kezdi unni, hogy be akarják szorítani.

- A fegyverek nagy része Amerika és Oroszország kezében van. Azért nem lehet a két állam között háború, mert a fegyverekkel az egész emberiséget meg lehetne semmisíteni.

18:31 Sokkal több az ismert terrorista Németországban

Iszlám állam: Nógrádi elmondja, hogy nemrég Németországban egy konferencián a német terrorelhárítás vezetője elmondta, hogy míg az Al Kaida esetében minden terroristát meg tudtak helyben figyelni, megakadályozták a terrorcselekményeket, addig az Iszlám Állam terroristái jóval nagyobb létszámban vannak jelen az országban, és nem tudják pontosan, hogy mit akarnak.

18:38 Miért nem lehetünk boldogok akkor sem, ha legyőzik az Iszlám Államot?

Videón mutatjuk:

 

18:48 Putyin felesége ide telefonált?

-Ma az európaiak többsége egyetért a Magyar állásponttal állítja Nógrádi, miközben megszólal egy dekoratív, kedves hangú lány telefonja. -Ha Putyin hívja, akkor nyugodtan vegye fel -mondja a professzor, mire a hölgy válaszol: -Putyin felesége az. -Szép, dekoratív, engedélyezzük -érkezik a válasz, majd Nógrádi hozzáteszi, hogy egy hétre szívesen vigyázna Putyin feleségére, jelentkezzen, aki szintén így tenne. Mi pedig rákerestünk az elnök második feleségére, hogy Önök is dönthessenek. Tessék tehát jelentkezni, a Vas Népe digitális előfizetései mellé kisorsolunk egy orosz gyalogtúrát, ahol akár még történhetnek csodák.

19:01 Diktatúra vagy demokrácia?

A közönség kérdéseivel folytatjuk

19:07 Melyik a világ legbiztonságosabb országa?

19:18 - Miért nem jelezték a titkosszolgálatok előre a migráns veszélyt?

19:21 Nógrádi elmondja, kik próbálták beszervezni

 

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!