Sárvár

2015.11.03. 17:34

Plébános adásban – Három éve sugároz a Mária Rádió Sárváron

Sárvár – Három éve működik a városban a Mária Rádió. A kezdeti mostoha körülmények után mostanra jól felszerelt stúdióból sugározzák műsoraikat.

Pajor András

A világ számos kontinensén és országában működik a Mária Rádió. Reklámot nem sugároz, napi politikával nem foglalkozik. A missziós rádió célja a mai hiteles keresztény élet és tanítás bemutatása. 2012-ben szólalt meg először a Mária Rádió Sárvár az FM 95.2-es saját frekvencián. A rádió adása hivatalosan a városra és a környező harminc településre terjed, ki de már hallották Szombathelyen és Sopronban is. A napi négyórás helyi adásban a vallási műsorok mellett található jogi tanácsadás, gyermek- és irodalmi, értékőrző, életmód magazin és esti mese  is.  A rádió  lelki vezetője Wimmer Roland  plébános, koordinátora Duszkó Pálné.

A rádió műsorait civilek és önkéntes támogatók készítik. Jó hátteret ad a katolikus iskola és az onnét kikerülő diákok. A szerkesztők, riporterek, promóciós és technikai segítők közül mindenki beletanult a munkájába, bár a szószék után még a plébános számára is szokatlan volt a mikrofon. – A miséken is sok száz ember előtt kell beszélni, azt az ember megszokta, de ebben a szokatlan közegben a mikrofon előtt még mindig lámpalázas vagyok – vallja be Wimmer plébános.

Az összeszokott stáb mellé mostanra a profi körülmények is létrejöttek. Két évig albérletben, egy a plébánia melletti szuterénlakásban működött a rádió stúdiója – sorolja a kezdeti, kissé zord viszonyokat Wimmer Roland. Aztán a város segítségével és a hívek adományaiból a volt Sári iskola hátsó részében igényesen felújított helyiségeket tudtak kialakítani.

A missziós szolgálat szempontjából különleges lehetőség a rádió. Ám még ennél fontosabb küldetése, hogy azok az idősek és betegek is be tudnak kapcsolódni a liturgiába, akik nem tudnak a templomba elmenni. A tapasztalat továbbá azt mutatja, hogy a vallásos hallgatókon kívül is sokan figyelemmel kísérik és tájékozódnak a rádió műsoraiból.

Aki kíváncsi, miként készülnek Sárvár közösségi rádiójának műsorai, az jelentkezzen, aki csak hallgatni akarja, hangoljon rá az FM 95.2-es sávra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!