Sárvár

2016.05.14. 14:50

Jóképű pasik a Nádasdy Múzeumban

Sárvár - Annyi látogatója volt az Emlékhelyek napján a Nádasdy Ferenc Múzeumnak, hogy a csoportokat egyszerre két irányból kellett elindítania múzeum munkatársainak.

Pajor András

A kedvezményes jegyárak mellett a szemerkélő eső is beterelte a Sárvárra érkezőket az ötszögbástyás várkastélyba. Kifelé jövet két idősebb hölgy megjegyezte, hogy mennyi jóképű pasi van ebben a várban. Aztán hamar kiderült, hogy mindketten a vár falain található festményekre, Sárvárt a magyar reformáció kulturális központjává tevő Nádasdyakra gondoltak.

Az idegenvezetés során az érdeklődők megtekinthették a múzeum minden látogatható kiállítását, közte a nemrég több mint harmincmillió forintból teljesen felújított huszárgyűjteményt. Egyetlen folyosó volt csak zárva, mely Sárvár történetét mutatta be. Ennek ugyanis most folynak az átalakítási munkálatai.

Az előző várostörténeti kiállítás jó három évtizeddel ezelőtt készült, itt volt az idő tehát, hogy most másképp mutassuk be Sárvár évszázadait – adott felvilágosítást Takács Zoltán Bálint múzeumigazgató. Az új tárlat nem időrendben mutatja be a város évszázadait, hanem néhány ismert személy történtét hívja segítségül. Remélhetően tovább gyarapítva sárvári várban található jóképű urak és úrhölgyek számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!