Sárvár

2016.07.26. 18:35

Egymilliárd a tóra - Új kutat fúrna a város a fürdőben

Több mint egymilliárdos fejlesztést tervez Sárvár a Csónakázótó környékére. A város mindent a turizmusra tett fel.

Turbók Attila

- A nemrég, építészhallgatókkal lezajlott tábor is egyetlen cél felé mutat Sárváron, mégpedig arra, hogy a város minden energiáját a turizmusfejlesztésre szeretné fordítani, melyhez kiváló alap a helyi gyógyfürdő - jelentette ki a Vas Népének adott interjújában Kondora István polgármester. A vasi kisváros fejlesztési céljai nem újak, ám idén van egymilliárd új oka is e fejlesztésnek. - Konkrétan 1.6 milliárd okunk van erre, ebből a keretből szeretnénk a város úgynevezett Gyógyhelyét fejleszteni - mondta a városvezető. A sárvári gyógyhely 2012. október 19-e óta működik , akkor kapta meg a város ezt a címet. - Ez nem feltétlenül a fürdőt, hanem a város egyes területeit foglalja magába, és a több mint másfél milliárdos fejlesztés is ezekre a területekre szól - tette hozzá Kondora István. A pályázati forrást (egymilliárd a pályázható, a többi önrész) leginkább a Csónakázótóra és környékére fordítanák. Itt szerepel különböző vízi attrakciók kialakítása, interaktív fénytorony kiépítése, gyermek-KRESZ-park kialakítása, valamint többek között parkosítás és a környék hídjainak felújítása is.

A következő fejlesztések most a kerítésen kívüli területet, a gyógyhelyet célozzák meg
Fotó: Unger Tamás

- Ha kártyásnyelven mondanám, Sárváron egy lapra tettünk fel mindent, ez pedig a turizmus - jelentette ki a polgármester. Ehhez azonban további lépésekre van szükség, többek közt egy újabb kút fúrását is tervbe vette az önkormányzat. A polgármester elmondása szerint a 2200 méterre lefúrt kúttal az úgynevezett sós vizű réteget szeretnék elérni, ezzel is bővítve a Sárváron elérhető gyógyászati lehetőségeket. - A kúthoz is pályázati forrásokra lenne szükség, mint ahogyan a városba tervezett multifunkcionális csarnokhoz is. Utóbbi területe már rendelkezésünkre áll - mondta Kondora István. A városi területfejlesztési koncepció azonban további sportlétesítmények építésének tervét is tartalmazza, sportpályákról és kiszolgálólétesítményekről is szó van.

- S ha ez nem lenne elég, szem előtt tartjuk a lovas turizmust és a helyi épített örökség jobb kihasználását is - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!