Sárvár

2017.04.26. 17:40

Háromnyelvű olimpia óvodás gyermekeknek

Tizenkettedik alkalommal startolt el az Ovi Olimpia. A helyi gyerekek mellett a cseh és az osztrák testvérvárosokból is érkeztek kis versenyezők.

Cseszkó Tamás

Adott egy város, ahonnan olyan híres sportolók származnak, mint a századik olimpiai éremmel büszkélkedő Hegedüs Csaba, vagy éppen Stieber Zoltán, a magyar válogatott labdarúgója. Utóbbi édesanyja, Stieber Józsefné a Csicsergő Óvoda vezetője, aki igencsak fontosnak tartja, hogy az egészséges életmódra nevelje a gyermekeket.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője átadja a díjakat az Ovi Olimpia versenyzőinek Fotó: Ohr Tibor

- 2005 óta vezetem az intézményt, azóta minden évben megrendezzük az Ovi Olimpiát - tudtuk meg. Jó pár éve már a testvérvárosokból is érkeznek gyerekek, idén sem volt ez másképp, a csehországi Uherske Hradise és az osztrák Sonntagberg települések ovisai is megmérettették magukat a hangulatos versenyen. Minden évben érkezik egy-egy díszvendég is. Idén Gyürüs Barbara súlyemelő és a már említett Hegedüs Csaba - aki nem mellesleg Sárvár díszpolgára - látogatta meg a gyerekeket. Stieber Józsefné elmondta, rendkívül sok segítséget kapott Máhr Tivadartól, a város alpolgármesterétől, az óvodai rendezvény évek óta a Sárvár Mozdulj! nevű program nyitóeseményévé avanzsálódott. A díjátadón részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is. - Nagyon hálás vagyok azoknak a kollégáimnak, akik megszervezték a programot, és persze azokról sem szabad elfeledkeznünk, akik támogatták a versenyünket - mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy idén is értékes ajándékokat tudtak kiosztani a versenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!